Martin Ingvar

Martin Ingvar

Dagens Nyheters kampanj

Här publiceras regelbundet den kontakt jag har med DN för att försöka komma tillrätta med det som publicerats efter hand. Enstaka kommentarer utöver ren log av mail också.

Anna Gustavsson Mail 1

DN och sjukvårdens utvecklingPosted by martin ingvar Tue, June 04, 2019 08:48:42
Hej!

Vi ser att du varit i Santiago i Spanien och talat om Ichom som paradigmskifte. Jag skulle gärna vilja ställa några frågor om ditt engagemang i Ichom, och vad som händer nu.

Vilken var din roll i Spanien? Vilken respons mötte du?

Vi har sett att KI:s logga fortfarande används i anknytning till Ichom, och att KI så sent som vid den senaste Ichom-konferensen angavs som Ichoms grundare. Varför används loggan på detta sätt, trots KI:s protester?

Ichom utlovar minskade kostnader genom att mäta kvaliteten och samla data. Det har man inte lyckats med på Karolinska, som nu har en ekonomi i fritt fall. Vad kommer det sig?

När du talar om värdebaserad vård utomlands, talar du då hur det gått för Karolinska? Och att konceptet ifrågasatts starkt i Sverige?

Vad tjänar du personligen på ditt arbete för Ichom?

Varför är industrins branschorganisation Epfia så intresserat?
Varför vill Ichom samla in ren patientdata globalt till Paris-initiativet – varför räcker det inte med aggregerade resultat från respektive land?

Säljs eller delas den datan vidare till andra, privata bolag eller andra intressenter, från Ichom?

Hanteringen av patientdata som det beskrivs i Paris-initiativet är inte förenlig med nuvarande lagstiftning vare sig på svensk eller EU-nivå. Hur ser ni på det?

Vilket är syftet med Paris-databasen?

Väldigt tacksam för svar.

hälsningar

Anna Gustafsson

Anna Gustafsson

Dagens Nyheter

Reporter Stockholmsredaktionen

Tel: 08-738 2132

070-160 4364